L’herència dels costums i tradicions en una família és quelcom que cal cuidar i no perdre.

En tota cultura , i sobretot en la catalana, el menjar i tot allò que gira al seu voltant formen part dels seus trets més característics, que més la defineixen i que més ens uneixen. Aquest és un dels motius que m’ha portat a iniciar un recull d’alguns d’aquests costums i tradicions en forma de receptes de cuina.

Us convido a participar-hi....


Mousse de tomàquet

INGREDIENTS


500 gr de tomàquet fregit
4 ous
300 gr de crema de llet
Sal i pebre
Herbes de Provença


PREPARACIÓ
  •    Batre les clares dels 3 ous a punt de neu.
  • Batre en un altre bol els 4 rovells d’ou.
  • En el bol més gran avocar les clares, els rovells, la crema de llet, la salsa de tomàquet, les herbes i sal i pebre al gust.
  • Remenar fins que quedi una mescla uniforme
  • Untar bé un motlle rectangular amb mantega per tal que no s’enganxi la mousse
  • Abocar la mescla al motlle i posar algun tomàquet partit de decoració
  • Posar-ho tot al bany Maria durant 1 hora i 15 minuts al forn a 180 ºC recobert amb    paper de plata
  • Un cop fet, donar la volta sobre una safata i deixar-ho refredar per tal que la massa es compacti una mica
  • Quan estigui freda posar-la a la nevera mitja hora i servir per menjar