Ingredients
250 gr
spaghetti
300 gr gorgonzola
2 branques d’api
300 gr crema de llet
Un grapat de nous
Un grapat de pinyons
Mantega
Una pera
300 gr gorgonzola
2 branques d’api
300 gr crema de llet
Un grapat de nous
Un grapat de pinyons
Mantega
Una pera
Preparació
- Amb un pela-patates treure bé els fils i la pell de l’api.
- Un cop net, reservar les fulles per a la decoració final del plat i tallar els talls obliquament a rodanxes.
- En una cassola amb mantega sofregir a foc lent l’api amb sal i pebre durant uns 20 minuts. Afegir un rajolí de vi blanc si veiem que enfosqueix massa ràpid.
- Mentrestant bullir els spagetthi amb aigua i sal fins que estiguin al ‘dente’. Escorre’ls i reservar-los en el colador fins al moment d’afegir-los a la cassola amb la salsa.
- Un cop l’api comenci a estar daurat afegir la crema de llet i deixar-ho al foc 5 minuts sense deixar de remenar.
- Afegir el formatge tallat a trossos.
- En una paella torrar els pinyons amb una mica d’oli 2 o 3 minuts.
- Picar les nous.
- Afegir les nous i els pinyons amb l’api, la crema de llet i el formatge i deixar-ho a foc lent tot plegat durant uns 10 minuts fins que veiem que el formatge s’ha fos i s’ha fet una salsa homogènia.
- Abocar els spaghetti a la cassola, sense apagar el foc, i barrejar-los bé amb la salsa durant 5 minuts.
- Mal-pelar la pera i tallar-la a capes fines.
- Servir-ho en un bol decorant el plat amb la pera i les fulles d’api que havíem reservat inicialment.