L’herència dels costums i tradicions en una família és quelcom que cal cuidar i no perdre.

En tota cultura , i sobretot en la catalana, el menjar i tot allò que gira al seu voltant formen part dels seus trets més característics, que més la defineixen i que més ens uneixen. Aquest és un dels motius que m’ha portat a iniciar un recull d’alguns d’aquests costums i tradicions en forma de receptes de cuina.

Us convido a participar-hi....


Spaghetti amb gorgonzola



Ingredients

250 gr spaghetti
300 gr gorgonzola
2 branques d’api
300 gr crema de llet
Un grapat de nous
Un grapat de pinyons
Mantega
Una pera

Preparació
  • Amb un pela-patates treure bé els fils i la pell de l’api.
  •  Un cop net, reservar les fulles per a la decoració final del plat i tallar els talls  obliquament a rodanxes.
  •  En una cassola amb mantega sofregir a foc lent l’api amb sal i pebre durant uns 20 minuts. Afegir un rajolí de vi  blanc si veiem que enfosqueix massa ràpid.
  • Mentrestant bullir els spagetthi amb aigua i sal fins que estiguin al ‘dente’. Escorre’ls i reservar-los en el colador fins al moment d’afegir-los a la cassola amb la salsa.
  • Un cop l’api comenci a estar daurat afegir la crema de llet i deixar-ho al foc 5 minuts sense deixar de remenar.
  • Afegir el formatge tallat a trossos.
  • En una paella torrar els pinyons amb una mica d’oli 2 o 3 minuts.
  •  Picar les nous.
  •  Afegir les nous i els pinyons amb l’api, la crema de llet i el formatge i deixar-ho a foc lent tot plegat durant uns 10 minuts fins que veiem que el formatge s’ha fos i s’ha fet una salsa homogènia.
  •  Abocar els spaghetti a la cassola, sense apagar el foc, i barrejar-los bé amb la salsa durant 5 minuts.
  • Mal-pelar la pera i tallar-la a capes fines.
  •  Servir-ho en un bol decorant el plat amb la pera i les fulles d’api que havíem reservat inicialment.